Når emails stresser…

Jeg er lige nødt til at have lidt luft og tillader mig lige at lave et blog-indlæg, der ikke handler om stress – eller gør det?

Der er vist ingen her, der er i tvivl om, at jeg går en del op i, at få sat fokus på stress. Det betyder at jeg ofte emailer folk, jeg mener kan gøre noget ved sagen eller hvor jeg har spørgsmål, forslag osv.

Det er emails jeg overvejer meget og som jeg bruger en del tid på at skrive, men ofte – meget ofte – bruger modtageren ikke tid på at give mig et svar. Faktisk er det efterhånden blevet udbredt, også for private mails, at folk ikke svarer tilbage.

Det kan godt være at jeg er gammeldags, men jeg mener at en email svarer til en hvilken som helst anden henvendelse og når folk ikke svarer, efterlader det en fornemmelse hos mig, at personen er “storsnudet” og ja, delvis uopdragen. Det er ofte personer som selv har placeret sig i en position, hvor de må forvente den slags henvendelser – f.eks. sundshedordføreren for mit yndlingsparti og en foredragsholder, som jeg for nylig overværede et foredrag med og som under sit foredrag endda skiltede med sin email-adresse. Jeg har blot spurgt om jeg må benytte noget af hans materiale i mine egne foredrag. Det tager vel 10 sekunder at svare med et “Ja” eller “Nej”.

Titlen på denne blog er lidt en provokation, for jeg tror ikke at modtagerne af mine emails er s stressede, at der ikke er energi til at svare. Jeg ved faktisk ikke hvorfor det er sådan. Jeg er bare lidt frustreret over at spilde min tid på at skrive nogle seriøse henvendelser, der bare bliver ignoreret og kan efterhånden se denne tendens brede sig. Det synes jeg er ærgerligt – så tænk på afsenderen når du modtager en email. Svaret behøver ikke være langt, men et svar har stor betydning for afsenderen.

 

Lars Lautrup-Larsen