Mens vi venter på Stresspanelet …

I det sidste halve år af 2018 arbejdede regeringens stresspanel på 12 forslag, der skulle sætte fokus på de stigende problemer med alvorligt stress.
I december fik vi så at vide, at panelets arbejde var færdigt og panelets forslag ville blive fremlagt i januar 2019.Den 21. januar kom så forslaget omkring ForældreIntra og en uges tid senere, d. 30. januar forslaget om ledere og arbejdsmiljø. Siden har der været stille – fuldstændig stille og det er temmelig uforståeligt i betragtning af, at der mangler 10 forslag fra panelet.
Jeg har ikke set nogen udmeldinger om, at forslagene ville blive offentliggjort drypvis over et længere stykke tid, men jeg kan dog godt se fordelen i, at der holdes en lille pause imellem, så der er mulighed for at “fordøje” forslagene inden det næste dukker op – men nu er der i skrivende stund gået 25 dage siden det seneste forslag blev offentliggjort og der burde forlængst have været en offentliggørelse af det næste.

Forslaget om “ForældreIntra” gav en kæmpe diskussion og alligevel kom det følgende forslag efter efter en uges tid. Det seneste forslag var alle enige om er en god ide (undtagen et par personer hos Dansk Arbejdsgiverforening), så hvad venter Stresspanelet egentlig på?

Jeg kan ikke lade være med at få den tanke, at der er en mening med, at Stresspanelet startede sit arbejde i sensommeren 2018, arbejdede et halvt år og nu trækker offentliggørelsen af resultatet endnu et halvt år.
Indenfor denne periode skal vi nemlig til valg og så er forslagene ikke længere denne regerings ansvar at følge op – og den kommende regering, uanset hvordan den kommer til at se ud, har ikke lovet at følge op på forslagene, for det er jo ikke deres stresspanel.
Så – er Stresspanelet i virkeligheden sat i verden for at forsinke problemløsningen til efter næste valg?

Tja, det kan godt være, at det er mig der ser en konspiration, der ikke er der og så folder jeg gerne en sølvpapirshat, men hvilke andre grunde kan der være til, at offentliggørelsen af forslagene bliver trukket så længe?
Jeg kan ikke se andre.

Lars Lautrup-Larsen.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.