Du kan gøre en forskel!

Min sidste blog handlede om at stress kan “smitte” andre.

Det kan det modsatte også! Du kan med dit gode hunør og overskud påvirke andre positivt. Det er oven i købet en dejlig oplevelse for dig selv.

Der findes så mange situationer, hvor du kan gøre en forskel.

Når du handler i supermarkedet, så gør et stop foran kassedamen/-manden, se personen i øjnene og giv et smil og et “hej”, “godmorgen” eller hvad der nu må passe.
Se den person, der sidder ved kassen, som det menneske det er og giv anderkendelse i stedet for at kigge ned i varebåndet og mumle “på beløbet, tak!”.
Gør det samme, når bonen bliver afleveret med et mekanisk “ha’ en god dag”. Se personen i øjnene og sig f.eks. “også en god dag til dig” i stedet for det vanlige “i lige måde”. Giv positivitetsknappen et nyk opad og du vil blive bemærket. Måske redder du endda personen ved kassens humør for de næste 3-4 halvsure kunder.

Prøv at lege med det. Brug et par ekstra sekunder på de mennesker, du møder igennem din dag, på at anderkende dem som mennesker og give dem lidt af din glæde og positivitet. Ja, det er ekspedienten i tøjforretningens job at hjælpe dig med at finde den rette størrelse og farve, men det betyder alverden for ekspedienten, hvis du ser hende/ham i øjene og siger “mange tak for hjælpen” eller “tak for god service”. Bemærk hvordan nogle personer ikke ved, hvordan de skal reagere på din venlighed, for det er ikke så ofte de får den.

Du har stor mulighed for at løfte andre menneskers humør, så prøv det. Smil til den sure dame på posthuset og sig ordentlig tak, når du får hjælp. Det er meget effektfuldt – både for dig selv og dem du siger det til. Du kan endda risikere at få et smil igen…

Se iøvrigt Facebook-gruppen “Fucking Flink” for inspiration.

Lars Lautrup-Larsen

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.