Stress-fælder på nettet

Der er et ordsprog der siger, at “når noget lyder for godt til at være sandt, er det nok fordi det er det”.


Jeg har skrevet om det før og jeg kommer nok til at skrive om det igen, for det bliver ved med at være aktuelt.

Stressramte er en forretning

Som stressramt får man ofte det ene tilbud efter det andet om gratis – eller kraftigt reducerede ydelser, som man bare kan plukke og bruge. Det kan være deltagelse i gratis foredrag, en gratis session med en stressbehandler eller reducerede priser på et forløb af en slags.
De personer eller organisationer der tilbyder den slags får det ofte til at lyde som om, at det er af hensyn til netop dig, at du får det specielle tilbud.

Tag ikke fejl. Du er som stressramt blevet en kilde til forretninger og når du igennem et gratis foredrag bliver overhældt med (betalbare) tilbud om hjælp til at håndtere din stress, så er det det virkelige formål med foredraget.
Der findes heller ingen personer, der har oplevet markant bedring af en enkelt gratis samtale med en stressbehandler og vælger du at tage imod samtalen, så vil en del af samtalen med garanti være, at du får tilbud om flere samtaler – måske endda et helt forløb.

Et forløb med en stressbehandler er ikke en dårlig ting. Det er ofte det der skal til, men det kræver at behandleren spiller med åbne kort fra starten – og det er en “gratis” samtale ikke.

Aftaler du et forløb med en stressbehandler, så aftal samtidig at du betaler i rater – f.eks. pr. session eller pr. måned. Kræver behandleren at du lægger det fulde beløb ved starten af forløbet, så find en anden behandler. Du har ikke mulighed for at slippe ud af jeres aftale, hvis behandlingen af en eller anden grund ikke virker for dig.

Der findes efterhånden en del “online-forløb” på nettet, hvor du ved hjælp af videoer og mulighed for at stille spørgsmål til udefinerede “eksperter” kan forsøge at hjælpe dig selv igennem dine problematikker med stress.

Hvis man ved bare lidt om stress og stressbelastninger, så ved man også, at de i høj grad er individuelle og et fastlagt onlineforløb kan udelukkende give dig nogle generelle retningslinjer, som du ikke kan bruge til ret meget.

Læg mærke til om der i beskrivelsen af online-forløbet er beskrevet, at du har mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser eller services. Så kender du det egentlige formål med at få dig ombord.

Alvorligt stressramte er desværre nemme ofre, for man giver gerne sin højre arm for bare en lille smule fred for sine stresssymptomer. Det er der desværre nogle der ved og udnytter, så det gælder om at være på vagt og hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt – så er det nok fordi det er det.

Lars Lautup-Larsen

Bogmærk Permalink.