Take me out

En musikanmeldelse på TagStressAlvorligt?

Ja, du ser helt rigtigt!En ven gjorde mig i går opmærksom på, at der i løbet af marts/april 2020 er blevet udsendt en filmatiseret rock-opera, “Take me out”, i 6 dele på YouTube og Facebook.

Bandet “Clowns Without a Circus” står bag rock-operaen og keyboardspiller Thomas Deibjerg er tekstforfatter og komponist til de 6 sange, der er udgangspunktet i de 6 musikvideoer, projektet er delt op i.

Sangene er baseret på Thomas Deibjergs egne oplevelser med stress, angst og depression – og det fremgår tydeligt, at han ved hvad han skriver om.

Allerede i første video rejste hårene sig på armene af mig og det er som regel et ret godt tegn på, at der er noget godt og ægte i vente.

De 6 videoer skal ses i rækkefølge da de, beskriver hele vejen igennem stress/depression og det at komme ud på den anden side.

Efter at have set alle videoer sad jeg bogstavelig talt med tårer i øjnene. Undervejs var jeg blevet ramt af en lang række af de følelser, jeg havde da jeg selv var ramt af stress og depression. En rutschetur igennem nogle ting, jeg havde pakket væk og gemt, men ikke glemt – og som huskede mig på, at der skal jeg ikke hen igen.
På en gang en lidt skræmmende oplevelse, men samtidig en yderst positiv en af slagsen og den sidste video i serien, Episode 6 – DRIFTING, virker som en følelses-katalysator, hvor man igen får troen på, at det hele nok skal gå.

Undervejs kunne jeg sætte mig ind i mange af de fiktive hovedpersoner, Stacia og Toms udtryk og følelser og måtte ind imellem huske mig selv på, at det ikke var min historie, der blev beskrevet – og det var det måske alligevel lidt, for uanset hvor, hvordan og hvor meget vi har været ramt, så har vi (tidligere) stress- og depressionsramte været de samme steder i følelsesland.

Er man til rockmusik, så er ikke bare tekster og videoer fremragende i kvalitet. Musikken bliver leveret af nogle fantastiske musikere, der kan deres kram. Jeg er fan!

Du finder de 6 videoer her: https://www.youtube.com/channel/UCzc7cm6Y5yN5jO5iVH1miEw

Opdatering d. 10 maj 2021: Jeg blev for et par dage siden informeret om, at Thomas Deibjerg ikke længere er i blandt os. “Take me out” var mit første bekendtskab med Thomas’ musik og tekster – og som det fremgår af denne anmeldelse, berørte de mig dybt. Det samme gjorde meddelelsen om Thomas’ død.
Hvil i fred, Thomas.

Lars Lautrup-Larsen

Bogmærk Permalink.